vă amintiţi de colectivizare?

Procesul agresiv prin care Statul Român a confiscat terenul agricol de la cetăţenii săi s-a desfăşurat între 1949 şi 1962. În toată această perioadă au existat revolte ţărăneşti, mai mari sau mai mici, fiecare reprimată violent prin execuţii, deportări şi încarcerări.
Privit de sus, comunismul sino-coreeano-românesc are ca scop principal amputarea spirituală şi dezumanizarea. Fiecare satrap industrial a încercat privarea graduală de libertate a propriului popor. Jaful concretizat în naţionalizare a dizolvat afacerile private. Apoi s-a luat pământul, s-a încercat eliminarea credinţei, societatea civilă activă a dispărut în închisori. Oamenii-furnici au fost trimişi la muncă repetitivă în fabrici, au primit propagandă de partid sub nume de cultură şi au locuit în „apartamente” din ce în ce mai strâmte, cu tavanul cât mai jos. Ultimul pas ar fi fost satul de blocuri, deoarece casa şi curtea reprezentau ultima fărâmă iluzorie de libertate a românilor.

50 de ani mai târziu, în plin capitalism forţat, cu directivă de partid, un tablou grav ce se petrece acum în China m-a dus cu gândul la fostul plan comunist şi la faptul că unii nu au renunţat la acele idei şi metode.

Reclame
Etichetat , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: