Cum să faci un cocktail Molotov

Cocktailul Molotov este o armă foarte ieftină, ușor de produs și deosebit de eficientă. Această denumire generală este dată unei clase de arme incendiare improvizate, toate bazate pe același principiu.

Cea mai uzuală variantă este constituită dintr-o sticlă de orice fel, umplută cu benzină, și un fitil (o bucată de material textil de orice fel). Fitilul se poate eventual fixa cu bandă pe gâtul sticlei, dacă este necesar. De asemenea, capătul exterior poate fi înmuiat ușor în alt tip de combustibil, preferabil motorină.

Utilizarea cea mai simplă constă în aprinderea fitilului, urmată imediat de aruncarea sticlei asupra țintei. Sub nicio formă nu se aprinde fitilul înainte de identificarea țintei, cocktailul nu este suficient de stabil pentru a permite aceasta! Atunci când sticla se sparge, vaporii și stropii de benzină se aprind instantaneu, provocând o mică explozie. Focul se menține până la consumarea completă a combustibilului.

Adăugarea de ulei industrial, smoală sau alți agenți de îngroșare (până la 1/3 din totalul de combustibil) ajută ca lichidul să adere la suprafața de contact și, de asemenea, provoacă o cantitate mare de fum gros. Pentru combustibil se pot folosi și alte substanțe inflamabile, de consistență slabă: alcool, kerosen, terebentină etc.

Utilizarea acestei arme se va pedepsi, după caz: distrugere, tentativă de omor etc. Acest articol are scop informativ, nu îmi asum răspunderea pentru eventualele accidente.

Pentru alte detalii, Legea 295

Reclame
Etichetat , ,

4 gânduri despre „Cum să faci un cocktail Molotov

 1. Bidi spune:

  Inca cateva sfaturi:
  1. Sticla folosita este preferabil sa fie de bere 500 ml, folosirea sticlelor mai mari si cu peretele mai gros (vin, sampanie) poate duce la nespargerea acesteia la impactul cu tinta (depinde de tinta).
  2. Materialul textil infundat in gatul sticlei este bine sa fie bine pus sau, daca mai are loc, indesat si un dop. In momentul aruncarii sticlei exista posibilitatea ca materialul textil (carpa) infundata sa zboare, iar combustibilul sa curga aprins inainte sa atinga tinta.
  3. Inainte sa fie nevoie de confectionarea acestor proiectile este bine sa aveti in casa cativa litri de combustibil (puteti pune intr-un pet de 2 L sau 5 L benzina de la pompa atunci cand alimentati si masina).

  • Varu' Ombladon spune:

   Si ar trebui sa nu va grabiti sa aruncati stiicla pana flama nu cuprinne tot materialul pentru ca la aruncarea acesteia se va stinge!

   P.S: O zic pe propia experienta , am incercat in aceasta seara si nu am reusit nimic 😐

 2. Bratu spune:

  da, mulţumesc pentru precizările suplimentare.

 3. […] pe acest blog căutând “cocktail molotov” – a cărui reţetă o găsiţi în primul articol. Va fi de departe cel mai interesant an, dar n-aveţi teamă. Fiţi demni şi lucizi! Nu uitaţi de […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: